top of page
barbed-wire-fence-two-rows-german-concentration-camp-auschwitz-ii-poland.jpg

יום הזיכרון הבינלאומי לשואה

יום הזיכרון הבינלאומי לשואה מצוין ב-27 בינואר, התאריך שבו שוחרר ב-1945 מחנה ההשמדה אושוויץ מידי הנאצים. תאריך זה שימש מדינות אחדות, ובהן גרמניה ובריטניה, כיום הזיכרון לשואה עוד קודם להחלטת האו"ם. לראשונה צוין יום זיכרון זה בשנת 2006, וההחלטה עליו התקבלה פה אחד. ההחלטה מציינת את רצח היהודים ומיעוטים נוספים בידי הנאצים. (ויקיפדיה). 

קיבצנו לכם כאן כמה רעיונות לשיח ולפעילות בנושא.

נזכור ולא נשכח!

יָד וָשֵׁם הוא מוסד רשמי להנצחת זכר השואה בישראל הממוקם מעל הר הזיכרון בירושלים, יד ושם מופקד על תיעוד ההיסטוריה של עם ישראל לפני השואה ובמהלכה, הנצחת סיפור חייהם וזכרם של מיליוני הנספים, והנחלת מורשת השואה לדורות הבאים. לשם כך המוסד עוסק בהנצחה ותיעוד של מאורעות השואה, באיסוף חפצים ומסמכים, בגביית עדויות על השואה ופרסומן, באיסוף שמות הנספים בשואה והנצחתם, במחקר ובחינוך.

ב- 27 לינואר מציינים את יום הזיכרון הבינלאומי לשואה לזכר היהודים שנִספו בשואה במהלך מלחמת העולם השנייה. גם במדינת ישראל מציינים יום זה, בין היתר בטקס הוקרה לחסידי אומות עולם. הפעילות עוסקת בחסידי אומות העולם – אנשים שאינם יהודים ובמהלך השואה הצילו יהודים תוך סיכון עצמי.

האמן יוסי בירן צבע עשרות תמונות מזמן השואה והפיח בהם חיים • הוא מספר שמדובר בתחביב: "אני רוצה שאנשים יצפו בתמונות ויגידו וואו, שילמדו על השואה"

יום הזיכרון הבינלאומי לשואה קראו על זה עוד בויקיפדיה

התיעוד החדשני לסיפורה המצמרר של הנערה אווה היימן שנרצחה באושוויץ, הצליח לרגש מיליוני צופים ברחבי העולם שעקבו אחריו באינסטגרם. סדרת הרשת כוללת 70 פרקים, בהם תועדו סיפורה של אווה במשך 24 שעות. החל משעה 16:00 אתמול, החלו לעלות בכל שעה בעמוד האינסטגרם של פרויקט הזיכרון סרטוני וידיאו ותמונות שצולמו במסגרת הפרויקט החשוב, עד שהגיע הסוף העצוב בו אווה מובלת אל הרכבת לאושוויץ שם מצאה את מותה. (נלקח מאתר סרוגים)

auschwitz-birkenau-nazi-concentration-camp-museum-poland.jpg
bottom of page