איך שאלה אחת מהשטח הפכה לרעיון – ואז לאפליקציה חיה? כשמורה בקהילת החדשנות של פסג"ה חדרה שאלה איך אפשר לעזור לתלמידים שמגיעים לבית הספר רעבים, הסדנה קיבלה תפנית מפתיעה: במקום להדגים תהליך פיתוח טמגוצ'י, כפי שתכנן המרצה, יצרנו בזמן אמת אפליקציה שיכולה לסייע לתלמידים.
במהלך חודש הבינה המלאכותית, התקיימה בסוף השבוע האחרון סדנה ייחודית במרכז פסג"ה חדרה, תחת הכותרת "מרעיון לאפליקציה עם AI". הסדנה, בהנחיית ליאור ישראל, יזם ומתכנת שחולם להיות מורה. הסדנה כיוונה להעניק למורים ללא רקע טכנולוגי את הכלים והביטחון לפתח אפליקציות חדשניות, המותאמות לצרכים החינוכיים שלהם באמצעות טכנולוגית בינה מלאכותית.
האירוע נפתח בהקדמה מעוררת השראה בה ליאור הדגים כיצד ניתן לשוחח עם הבינה המלאכותית, לקבל תשובות איכותיות בעזרת פרומפטים שנכתבו בצורה חכמה. במהלך הסדנה, העלתה לאה אבוטבול, מנהלת הפסג"ה, הערה שעלתה מקהילת המורים: כיצד ניתן בעזרת הבינה האנושית להיות רגישים ולראות את התלמידים שמגיעים לבית הספר ללא ארוחת בוקר?

ליאור נענה לאתגר והדגים בזמן אמת כיצד ניתן לפתח אפליקציה הבודקת מה התלמידים אכלו בבוקר, תוך שימוש בכלים שהוצגו. הוא חיבר בין אפליקצית Bolt, אל אפליקצית Google AI Studio, ממנה היא שואבת את התוכן באופן מתמשך, והראה כיצד ניתן, באמצעות פרומפטים בלבד, ליצור אפליקציה פונקציונלית ללא כתיבת שורת קוד אחת. המשתתפים עקבו אחר תהליך הפיתוח שלב אחר שלב, והתרשמו מהפשטות והיעילות של הכלים.

למרות שהזמן לא אפשר התנסות מעשית במהלך הסדנה, המשתתפים הביעו במשוב את הערכתם לאיכות המפגש, למקצועיותו ולמסירות של צוות הפסג"ה בהנגשת תכנים חדשניים למורים. הסדנה המחישה כיצד ניתן, באמצעות כלים מתקדמים, להפוך רעיונות חינוכיים לאפליקציות מעשיות, גם ללא רקע טכנולוגי.
מרכז פסג"ה חדרה ממשיך לפעול למען פיתוח מקצועי של המורים, ומזמין את קהילת החינוך להשתתף בסדנאות ובאירועים נוספים שיתקיימו בקרוב.
מוזמנים להצטרף לקהילת למידת AI וחדשנות חינוכית המנגישה תכנים וסדנאות בAI
Comments